Vulkan El Teide

Information om Vulkan El Teide

4.8/5

Vulkan El Teide er en vulkan på den spanske ø Tenerife. Med dens 3,715 meters højde, er det det højeste punkt i Spanien.

Type oplevelse: Vulkan, Bjerg, Natur
Pris: Gratis
Åbningstider: Altid åbent
Adresse: 38300, Santa Cruz de Tenerife, Spain

Populære ophold nær Vulkan El Teide

Filter
Pris
Pris - slider
864DKK10.945DKK
Stjerner ⭐⭐⭐⭐⭐
Stjerner ⭐⭐⭐⭐⭐
Forplejning
Forplejning
Royal Hideaway Corales Villas
5/5
(5/5)

Royal Hideaway Corales Villas

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

6.805 kr.
Hotel Royal Hideaway Corales Suites – ekstra værelser
5/5
(5/5)

Hotel Royal Hideaway Corales Suites - ekstra værelser

Ingen forplejning

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

Original price was: 7.138 kr..Current price is: 6.736 kr..
Hard Rock Hotel Tenerife
5/5
(5/5)

Hard Rock Hotel Tenerife

Morgenmad

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

4.962 kr.
Hotel Spring Arona Gran
5/5
(4/5)

Hotel Spring Arona Gran

Morgenmad

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

Original price was: 7.027 kr..Current price is: 6.870 kr..
Hotel AluaSoul Costa Adeje – Voksenhotel
5/5
(4/5)

Hotel AluaSoul Costa Adeje - Voksenhotel

Morgenmad

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

Original price was: 5.584 kr..Current price is: 5.140 kr..
Parque La Paz
5/5
(4/5)

Parque La Paz

Ingen forplejning

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

6.143 kr.
Hotel Andorra
5/5
(3/5)

Hotel Andorra

Morgenmad

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

5.183 kr.
Hotel Mare Nostrum Mediterranean Palace
5/5
(5/5)

Hotel Mare Nostrum Mediterranean Palace

Morgenmad

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

7.347 kr.
Hotel H10 Big Sur - voksenhotel
5/5
(4/5)

Hotel H10 Big Sur - voksenhotel

Halvpension

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

Original price was: 5.853 kr..Current price is: 5.665 kr..
Sholeo Los Gigantes
5/5
(4/5)

Sholeo Los Gigantes

Morgenmad

Se alle ekstra faciliteter her »

Priser fra

Original price was: 5.859 kr..Current price is: 5.131 kr..

El Teide vulkan – Must see oplevelse på Tenerife

Skal du på ferie på Tenerife? Og drømmer du i den forbindelse om at se og bestige Teide? Der er ingen tvivl om, at en tur til toppen af vulkanen Teide vil være en af de største oplevelser på din rejse til Tenerife. For hvornår får man lige chancen for at bestige en af de største vulkaner i verden?

Det er en oplevelse, du på ingen måder må være foruden, når nu du er på Tenerife. For det er ikke kun det at stå på toppen af vulkanen, der er fantastisk og en oplevelse. For undervejs dertil skal du gennem små landsbyer og grønne områder, som er noget helt andet, end det landskab der er på og lige omkring Teide.

Er du klar til en oplevelse udover det sædvanlige? Det er i hvert fald, hvad vi klæder dig på til her.

 

Vulkanen Teide – Spaniens højeste bjerg

Teide er ikke bare en hvilken som helst vulkan. Det er nemlig Spaniens højeste bjerg og måler hele 3.718 meter. Derudover er det den tredje største vulkan i hele verden målt fra havskorpen. Det siger ikke så lidt om den oplevelse, du skal ud på!

Er du ikke så meget til at vandre hele turen derop? Så kan du også snyde og tage tovbanen, der starter fra 2.300 meter og går resten af vejen op til toppen. Det er ganske okay at snyde, da det er en hård tur i høje temperaturer. Men netop fordi der er en tovbane, er det også muligt at tage børn med på den spektakulære oplevelse.

Du vil bestemt ikke fortryde oplevelsen, da udsigten over krateret er ganske enestående og noget helt særligt. Det vil føles som at stå på månen. Ja, og så er der faktisk hele ni vulkaner i krateret, hvilket ser helt fantastisk ud!

 

Hvordan bestiger man El Teide?

Taber du helt pusten over at læse om at skulle bestige El Teide? Eller kender du dig selv godt nok til, at du ikke kommer afsted, hvis du skal gøre det på egen hånd? Muligheden for selv at vandre til vulkanen er naturligvis til stede. Men tager du ikke til Tenerife med vandrestøvlerne snørret, kan du også vælge at leje en bil, hoppe på bus 342 fra Playa de las Américas eller tage bussen fra Puerto de la Cruz, som tager dig hele vejen til svævebanen.

Du skal dog være opmærksom på, at svævebanen kun er i drift, når vejret tillader det. Turen med svævebanen tager cirka 8 minutter. Er det derfor f.eks. meget blæsende, skal du være opmærksom på, at den kan være lukket. Du kan også gøre det nemmere for dig selv og tage på en arrangeret tur, som du enten kan planlægge og betale hjemmefra gennem et rejsebureau eller planlægge gennem hotellet, når du er dernede.

Ønsker du alligevel at prøve at vandre derop for oplevelsen om at gøre, kan du tage en af de mange vandrestier, der findes. Det er dog en god ide, at du før har prøvet kræfter med at vandre og generelt er i god form. For luften bliver tyndere, lige så vel som det kan blive køligt, jo højere du kommer op. Vil du gerne vandre, kan du med fordel dele vandreturen op i to dage, så du undervejs kan overnatte i nationalparken, der ligger i 2.000 meters højde.

Vær opmærksom på, at du skal ansøge om adgang til de sidste cirka 160 meter efter endestationen fra svævebanen. Det er et krav for at beskytte toppen af vulkan Teide mod masseturisme. Det er noget, du kan gøre på nationalparkens hjemmeside. Det er gratis – men der skal gerne ansøges i god tid.

 

Tag på solnedgangstur i Teide National Park

Størstedelen af alle de turister, der vælger at have Pico del Teide på deres liste over oplevelser på ferien på Tenerife, vælger blot at tage derop på en dagstur for så at tage ned igen. Men vidste du, at det rent faktisk er muligt at opleve solnedgangen og stjernerne på en guidet tur? Det er ganske romantisk, og noget du bør unde dig selv, hvis du har tiden til det. Det er en helt anden oplevelse end at se det i dagslys sammen med mange andre mennesker.

På en solnedgangstur og en nat med stjernerne er der helt ro. Her får du mulighed for at få hele oplevelsen ind og bare nyde at være til, mens du er i selskab med en, du holder af – eller bare forkæler dig selv.

Det er muligt både at planlægge hjemmefra, såvel som når du er kommet til Tenerife.

 

El Teide Tenerife – en oplevelse for alle

Selvom det er rart at kunne have nogle oplevelser for sig selv, følger der flere fordele med ved at der hvert år er flere millioner besøgende på El Teide. For det har givet anledning til mange forskellige ture og måder at opleve vulkanen på.

Det betyder, at du kan tage på alt lige fra en børnevenlig guidet tur med god mad og svævebane til romantisk solnedgangstur med kæresten og en eventyrlig og sjov udflugt med jeep. Alt efter hvad du er til, og hvordan du godt kan lide at opleve, er det muligt på Tenerife og Teide.

Det er en oplevelse, du skal unde dig selv, uanset hvor meget det ender med at tage fra dit rejsebudget. For det er en oplevelse for livet og noget, som du fortryder, hvis ikke du gør det.

Der er mange operatører at vælge mellem. Så selvom du måske lidt sent er kommet i tanke om, at du gerne vil se udsigten fra El Teide eller opleve den på en helt unik måde, vil der som regel altid være en plads ledig hos en eller flere operatører.

Uanset hvornår på dagen du vælger at bestige Teide, kan det anbefales at tage varmt tøj med. For selvom det er hedt for foden af vulkanen, er det en del køligere, så snart du kommer op i højden. Husk også gerne solcreme og godt med vand, så du er beskyttet mod solen. Vil du gerne spare lidt penge, er det også tilladt at tage en madpakke eller picnickurv med – så kan oplevelsen også tages helt ind!

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om Vulkan El Teide

Ja – Teide er en aktiv vulkan. Det er dog mange år siden, den sidste har været i udbrud. Sidste gang var i november 1909.
Teide er 3,715 meters høj, og er dermed ikke kun Kanarieøernes højeste punkt, men også hele Spaniens.