Spansk dame i La Feria kjole

En guide til Spaniens 10 største kulturfestivaler

Spanien er et land med en rig kulturarv, og det er ikke underligt, at denne pulserende nation er hjemsted for nogle af verdens mest spændende festivaler.

Ferie er i Spainen er mere end strandstole, farverige drinks og fodboldrejser til Barcelona. Spanien byder nemlig på alt fra mad- og musikfestivaler til religiøse ceremonier og masser af unikke fester, der helt sikkert vil give enhver rejsende uforglemmelige minder.

Her er en liste over de 10 bedste kulturelle festivaler i Spanien, som du ikke vil gå glip af.

1. Feria de Abril (aprilmesse)

Denne årlige messe, der afholdes i Sevilla, tiltrækker hvert år tusindvis af besøgende. Arrangementet varer i to uger og byder på traditionel flamencodans og tyrefægtning. De besøgende kan også nyde levende musik, lækre lækkerier som paella, churros og tapas samt forlystelser og spil. Det er virkelig et paradis for dem, der ønsker at opleve ægte spansk kultur.

2. Carnaval de Santa Cruz de Tenerife (karneval i Santa Cruz de Tenerife)

Denne farverige festival afholdes hvert år i februar på De Kanariske Øer ud for Afrikas kyst. Festen omfatter parader med store masker, kostumer, dansere, musikere, akrobater, kæmpevogne, fyrværkeri og meget mere! Karnevallet slutter med en afbrændingsceremoni, hvor alle papmachefigurerne brændes sammen i et stort bål.

3. Las Fallas (Brande)

Denne unikke festival finder sted i Valencia hvert år i marts måned. Den fejrer Sankt Josephs dag med fyrværkeri, traditionelle danse kaldet “mascletàs”, processioner med store dukker lavet af pap eller træ kaldet “falleros” samt gadefester hele natten, der varer til daggry! Las Fallas er helt sikkert en uforglemmelig oplevelse!

4. Fiesta del Toro (tyrefægtningsfestival)

Fiesta del Toro (tyrefægterfesten) er en af de mest berømte fester i hele Spanien. Festivalen afholdes hvert år over flere dage i juni eller juli på Madrid’s Plaza de Toros stadion – verdens ældste tyrefægterarena – og byder på traditionelle tyrefægtninger samt flamenco-dansoptrædener af kendte kunstnere fra hele verden.

5. Semana Santa (den hellige uge)

Hvert år i påskeugen – fra palmesøndag til påskesøndag – fejrer Spanien Semana Santa med farverige processioner gennem byer over hele landet med religiøse statuer på paradevogne ledsaget af marcherende orkestre, der spiller højtidelig musik. Denne højtidelige begivenhed er en fantastisk måde at opleve en vigtig del af den spanske kultur på tæt hold! 

6. San Fermin-festivalen

Denne syv dage lange festival, der afholdes hvert år mellem den 6. og 14. juli, er blevet mere og mere populær blandt turister takket være de vilde begivenheder som f.eks. at løbe med tyre gennem smalle gader eller kaste tomater efter hinanden! Selv om det ikke er alle, der er modige nok til at deltage i disse aktiviteter på første hånd, er det stadig noget, der er værd at se, hvis du får chancen!

7. Festival Internacional de Benicassim (international festival i Benicassim)

Hvis du elsker musik, så bør denne fire dages festival, der afholdes hvert år i juli på kysten nær Valencia, være på din liste! Med nogle af de største musiknavne fra hele verden, der optræder på flere scener i løbet af hele weekenden, lover denne begivenhed nonstop underholdning for alle deltagere!

8. Oktoberfest Bilbao

For ølelskere derude – denne traditionelle ølfestival i tysk stil, der afholdes hvert år i løbet af oktober, byder de besøgende på lækre øl fra lokale håndværksbryggerier sammen med live-musik som folkrockbands eller DJ’s, der spiller elektroniske melodier til langt ud på natten – perfekt for dem, der leder efter en sjov tid sammen med venner efter en lang dag med at udforske, hvad Bilbao har at byde på!

9. La Tomatina Festival

Hvert år i august samles tusindvis af mennesker i Bunol nær Valencia til denne berømte tomatkamp, som siges at have sin oprindelse tilbage i 1945, da de lokale begyndte at kaste tomater efter hinanden under en lokal parade! I dag er det blevet en international begivenhed, som besøges af folk fra hele verden, der ønsker at have det sjovt under solen, mens de bliver dækket fra top til tå i tomatsaft!

10. Els Enfarinats-festen

Denne årlige festival hædrer to af Ibis skytshelgener – Sankt Thomas og Sankt Antonius – med en traditionel kamp. På den ene side står gruppen Els Enfarinats, der betyder “de melede”, og som kaster æg og fyrværkeri i et forsøg på at erobre gaderne fra deres rivaler, L’Oucomballes (“æggekuglerne”). Tusindvis af mennesker kommer for at se denne skuespilkamp i løbet af dagen, mens den bevæger sig langs de forudbestemte ruter, og de hepper på deres respektive hold og nyder den generelle munterhed. På trods af kampspillet og brugen af rå æg sker der ingen skade: Els Enfarinats donerer i sidste ende pengene fra de bøder, der betales i løbet af paraden, til velgørenhed ved slutningen af hver dag.

Uanset om du er på udkig efter et adrenalinsus eller bare ønsker at slappe af, mens du deltager i nogle kulturelle begivenheder – der venter noget særligt her for enhver eventyrer, der besøger Spanien! Fra livlige fiestas fyldt med mad og drikke til gamle religiøse processioner – disse top 10 kulturelle festivaler vil helt sikkert give dig minder, der vil vare for evigt, så glem ikke dit kamera, når du pakker dine tasker, og tag på disse fantastiske begivenheder med fuld styrke!!!

Husk også rejseforsikring til Spanien.